Trg dr. Tomislava Bardeka 8, Sokolovac
telefon
Tel: 048 838 315, 048 838 061; Fax: 048 838 315
sjena
sjena
sjena
ban1 ban2 ban2 ban3 ban4 ban5 ban3nacelnik ban6 ban7

Anketa


Rezultati

Turizam

U okružju prirode, daleko od gradske vreve u naselju Prnjavor Lepavinski nalazi se „Lovačka kuća Sokolovac“ - idealno mjesto za relaksaciju i odmor, ali i za smještaj lovaca, obzirom na blizinu lovišta „Vidra Polum“.

Na raspolaganju su dvokrevetne sobe s telefonom, TV prijamnikom, kupaonicom i zasebnim ulazom. U sklopu objekta nalazi se dječje igralište pored prostrane terase restorana, kolekcija trofejne divljači, mogućnost organizacije team - buildinga, mogućnost organizacije lovnog turizma, mogućnost organizacije sportskog pecanja.

U ponudi restorana su mnogi ukusni domaći specijaliteti kao što su gulaš od divljači, divljih svinja i slatkovodnih riba. Besplatan parking je osiguran za sve goste.

Osim „Lovačke kuće Sokolovac“, područje općine obiluje prirodnim i kulturnim znamenitostima koja imaju potencijal za razvoj turističkih atrakcija.

Najvažniji lokaliteti su:
  • Najviši vrh Bilogore – Rajčevica, 309 metara nadmorske visine, planinarima poznat pod nazivom „Stankov vrh“
  • Zaštićeni lokalitet „Dugačko brdo“ – kraj sela Jankovac
  • Šuma hrasta lužnjaka „Ladislavski lug“ – kraj sela Ladislav Sokolovački
  • Izvor potoka Velika (Velika Rijeka) – iznad sela Gornja Velika
  • Izvor potoka Koprivnica (Koprivnička Rijeka) – iznad sela Rijeka Koprivnička
Rajčevica – „Stankov vrh“

Stankov vrh je najviši vrh Bilogore, ali je zapravo neznatno uzvišenje u prostranom šumovitom i blago brežuljkastom krajoliku Bilo – Rajčevica. Na najvišoj točki su kameni stup s obilježjem vrha i nekoliko drvenih klupa sa stolovima. Na kartama je označen kao Rijeka ili Bilo (ujedno i naziv gorske kose na kojoj se nalazi), a koprivnički su ga planinari nazvali po svojem zaslužnom članu Stanku Šafaru. Vrh je lako dostupan i automobilom; od mak. ceste do njega je pedesetak metara. Po svojoj visini Bilogora je najmanja, ali po svojoj površini jedna od najvećih hrvatskih gora. Iako se u geografskom smislu ubraja među humlje, ona je zbog svog položaja usred prostrane ravnice uočljiva i istaknuta.



www.hps.hr/info/hrvatski-vrhovi/bilogora-stankov-vrh

„Dugačko brdo“

Posebni botanički rezervat šumske vegetacije Dugačko brdo dio je šumskog predjela gospodarske jedinice Dugačko brdo. Obuhvaća odsjek 29a. Zaštićen je 1973. godine u površini od 10,91 ha. Lociran je u blizini Koprivnice, a dodiruje i jugoistočne obronke Kalnika. Nalazi se na nadmorskoj visini od oko 250 m i zajedno s obližnjim obroncima Bilogore, čini dio turističko-rekreativne i lovne zone Koprivnice. To je miješana šumska sastojina, u kojoj je bukva najzastupljenija, a ima i hrasta kitnjaka i graba, dok druge vrste i neki lišćari dolaze pojedinačno. Starost te sastojine iznosi oko 100 godina, a u njoj reprezentativan značaj ima bukva koja je vrlo dobre vitalnosti.



www.zastita-prirode-kckzz.hr/zasticena-podrucja/posebni-rezervati/dugacko-brdo

„Ladislavski lug“

Ladislavski lug je dio šumske gospodarske jedinice „Mesarica-Plavo“ koja se rasprostire na sjeverozapadnim obroncima Bilogore, a kojom gospodari Šumarija Sokolovac. Teren ove gospodarske jedinice je brežuljkast s nagibima do 30º i ispresijecan potocima od kojih je najznačajniji potok Velika Rijeka. Najniža kota u šumskom predjelu Mesarica je 130 m nadmorske visine u šumi Ladislavski lug (odjel 50).

banner5 ban8
banner7 bannerotp