Trg dr. Tomislava Bardeka 8, Sokolovac
telefon
Tel: 048 838 315, 048 838 061; Fax: 048 838 315
sjena

Vijesti

ban1 ban2 ban3 ban4 ban5 ban3nacelnik ban6 ban7

Anketa


Rezultati

Otvorenje dječjeg vrtića "Djetlić"14.9.2021.


Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić u Sokolovcu su prisustvovali  svečanosti otvorenja dječjeg vrtića „Djetlić“ koji će uvelike podići razinu kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja na području općine.


Župana i zamjenika dočekali su načelnik Općine Vlado Bakšaj sa suradnicima Tomislavom Nožarom, Sanjom Pehnec i Tihomirom Jandrokovićem, osnivačica vrtića Karmen Pavlic i ravnateljica Ana Preloščan, ravnatelj OŠ Sokolovac Saša Korkut, te upravitelj šumarije Sokolovac Tihomir Kolar.


Osnivačica vrtića Karmen Pavlic zahvalila je Županiji i Općini na podršci te naglasila kako u vrtiću nude suvremeni pristup odgoju i obrazovanju sa intergriranim kurikulumom koji u središte stavlja dijete. „Vjerujem kako će roditelji prepoznati vrhunske uvjete koje ovaj objekt i vrtić nude, rijetke su jedinice lokalne samouprave koje tako mnogo i kvalitetno ulažu u predškolski odgoj kao što je to slučaj u Sokolovcu“, istaknula je Pavlic.


Načelnik Bakšaj je kazao kako je objekt vrtića vrijedan nešto manje od šest milijuna kuna te kako je iznimno ponosan što se dugogodišnja želja stanovnika konačno i realizirala, na zadovoljstvo roditelja i djece koja će od sada imati vrhunske uvjete.


Naša je općina poznata po tome da mnogo ulaže u obitelji i mlade, financiramo brojne  predškolske i školske aktivnosti te razne izvannastavne i sportske programe, uvijek stojimo na raspolaganju za sve što je potrebno za djecu. Tako će biti i u buduće, a ovaj vrtić koji smo izgradili za našu budućnost te kako bi obitelji ostale u općini upravo to i dokazuje. Hvala svima koji su sudjelovali i pomogli u realizaciji“, kazao je načelnik Bakšaj.


Okupljenima su se obratili i ravnatelj škole Korkut te upravitelj šumarije Sokolovac Kolar koji su čestitali na novom objektu koji će, kako su istaknuli, uvelike podići standard života na prostoru općine. Župan Koren u prigodnom je govoru izrazio veliko zadovoljstvo što je Sokolovac dobio moderno zdanje u kojem će djeca i odgojiteljice imati vrhunske uvjete. „Županijska uprava u mnogim programima i projektima uspješno surađuje s Općinom Sokolovac, često smo ovdje što govori u prilog da je ovo izuzetno dinamična sredina u kojoj se mnogo radi. Ovaj vrtić je zasigurno jedan od najvažnijih projekata jer znamo da se društvo i temelji zajednice stvaraju od najranije dobi. Ovo je lijep i velik dan za sve stanovnike općine, svaki ovakav uspjeh naših jedinica lokalne samouprave znači i uspjeh cjelokupne županije. Čestitam svima koji su sudjelovali na projektu, želim vam uspješan rad i da vrtić bude uvijek dupkom pun“, naglasio je župan Koren. Nakon prigodnih riječi uslijedio je obilazak vrtića koji osim stručnim kadrom, raspolaže i najsuvremenijim namještajem i opremom, profesionalnom kuhinjom te opremljenim dječjim igralištem.


izvor: www.kckzz.hrObjavljeno: 14.9.2021.


  • banner5 ban8
    banner7 bannerotp