Trg dr. Tomislava Bardeka 8, Sokolovac
telefon
Tel: 048 838 315, 048 838 061; Fax: 048 838 315
sjena

Vijesti

ban1 ban2 ban3 ban4 ban5 ban3nacelnik ban6 ban7

Anketa


Rezultati

Održan sastanak s načelnicima gradskih i općinskih stožera civilne zaštite17.3.2020.


Danas 17.3.2020.g. je u prostorijama Županijske uprave održan sastanak s načelnicima gradskih i općinskih stožera civilne zaštite na području županije koji su danas aktivirani odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić je izvijestio o svim provedenim aktivnostima županijskog Stožera kazavši kako vjeruje u dobru koordinaciju i suradnju  koja će doprinijeti da se spriječi potencijalno širenje bolesti uzrokovane koronavirusom.


Načelnik PU koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac kazao je kako je  Policijska uprava od 13. do 17. ožujka primila  35 dojava te utvrdila devet kršenja mjera samoizolacije koje su odredili sanitarni inspektori. Osobama koje su zatečene u prekršaju uručeni su prekršajni nalozi te je o svemu obaviješten i Državni inspektorat. Štimac je naglasio kako su osobe kojima je određena mjera samoizolacije dužne držati se uputa te apelirao na građane da  sumnje u kršenja prijave pozivom na 192, 112 ili na email koprivnicko-krizevacka@policija.hr.


Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno nema oboljelih od koronavirusa, potvrdila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla kazavši kako je 350 osoba stavljeno pod preventivni liječnički nadzor samoizolacije te kako se radi o osobama koje nisu pokazivale simptome, odnosno one trenutno imaju zdravu kliničku sliku bez simpotoma koronavirusa.


Apelirala je na poštivanje mjera samoizolacije i svih mjera prevencije  dodavši kako su simptomi zaraze koronavirusom slični simptomima prehlade i gripe te kako oni koji imaju opravdanu sumnju zbog ozbiljnih simptoma zaraze prvo trebaju telefonski kontaktirajte svojeg liječnika ili Izdvojenu ordinaciju za pregled građana koja od danas 24 sata dnevno djeluje u županijskom Domu zdravlja na adresi Trg dr.Tomislava Bardeka 10 – ulaz s dvorišne strane preko puta Zavoda za hitnu medicinu.  Pacijenti ne trebaju dolaziti direktno već se mole da prvo kontaktiraju liječnika putem telefona (048/279 637) te dogovore postoji li potreba za dolaskom.


Na kraju sastanka stanovnicima županije je upućen apel da se pridržavaju uputa po pitanju održavanja higijene te smanje nepotrebne socijalne kontakte boravkom na mjestima okupljanja većeg broja ljudi.  Poseban je apel upućen sukladno preporuci Zavoda za javno zdravstvo za očuvanja zdravlja osoba iznad 60 godina i osoba s kroničnim bolestima prema starijim građanima koje se moli  da ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde, jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom.


O svim drugim aktivnostima i novim preporukama stanovnici županije će kao i do sada biti promptno obaviješteni na službenim internet stranicama županijskih zdravstvenih ustanova, službenoj stranici Koprivničko-križevačke županije te općine Sokolovac. 


Izvor:https://kckzz.hr/


 Objavljeno: 17.3.2020.


  • banner5 ban8
    banner7 bannerotp