Trg dr. Tomislava Bardeka 8, Sokolovac
telefon
Tel: 048 838 315, 048 838 061; Fax: 048 838 315
sjena

Vijesti

ban1 ban2 ban3 ban4 ban5 ban3nacelnik ban6 ban7

Anketa


Rezultati

Natječaj Zaklade Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Koprivnica, za stipendiranje učenika i studenata31.10.2019.


Već 12 godina Zaklada Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata pomaže učenicima i studentima deficitarnih zanimanja s područja Koprivničko-križevačke županije. Putem stipendija od 1.500 kuna mjesečno dodatno ih motivira za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija potrebnih na tržištu rada. I ove će godine, po 13. puta, Zaklada dodjeljivati stipendije, a osnovni kriteriji za dodjelu stipendija, među kojima je najznačajniji izvrsnost u školovanju ili studiju i godina studija, su i deficitarnost zanimanja za koje se kandidat školuje te socijalno-imovinski status.


Obveze stipendista, regulirane Ugovorom o stipendiranju, su redovno izvršavanje studijskih obveza i, nakon stjecanja diplome, zapošljavanje i rad u okviru stečenog zvanja na području Koprivničko-križevačke županije tako da se svaka školska godina za koju je primana stipendija odrađuje najmanje dvije kalendarske godine. Jedna od obveza stipendista je i obavljanje stručne prakse u tvrtkama i javnim ustanovama na području Koprivničko-križevačke županije, sve s ciljem upoznavanje stipendista s budućim poslodavcima, čime se ostvaruje jedna od ključnih odrednica djelovanja Zaklade.


Inače, Zaklada HGK – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata nastala je udruženjem gospodarskih lidera Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske gospodarske komore, s ciljem izdvajanja sredstava kompanija za neposrednu pomoć pri edukaciji mladih u deficitarnim zanimanjima. Na taj način osnivači Zaklade preuzeli su dio društvene odgovornosti za obrazovanje mladih i daljnji razvoj Podravine i Prigorja, a Zaklada je do sada novčano poduprla 52 stipendista.


Ulaganje u obrazovanje mladih, promoviranje svrhe i misije Zaklade među poslovnom zajednicom odnosno potencijalnim donatorima i budućim poslodavcima stipendista aktivnosti su na koje je usmjeren rad Zaklade.


Svi koji zadovoljavaju kriterije mogu se prijaviti od 31. listopada do 18. studenoga 2019. godine, a tekst natječaja i prijavnica dostupni su na linku https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-koprivnica/zaklada-hgk-zupanijske-komore-koprivnica-za-stipendiranje-ucenika-i-studenata-objavila-natjecaj-za-dodjelu-stipendija.Objavljeno: 31.10.2019.


  • banner5 ban8
    banner7 bannerotp